Wat is Permanente Make-up ?

 

Permanente Make-up is de manier om uw wenkbrauwen, eye-liner of lipcontouren altijd perfect bijgewerkt te hebben.
U hoeft ze in principe nooit meer bij te kleuren met een potlood.

Perfect onder alle omstandigheden, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand. “Permanent mooi”, voor twee tot vijf jaar en soms nog langer!

 

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage  gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid.

Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld genomen blijft Permanente Make-up twee tot vijf jaar mooi.

De behandeling duurt per huiddeel gemiddeld een uur. Eerst wordt er voorgetekend en overlegt met de cliënt. Daarna wordt pas gepigmenteerd.. De huid kan daardoor wat zwellen en de kleur verandert meestal ook nog. Door de behandeling ontstaat er een schaafwond. Deze is dan extra gevoelig voor infecties en bacteriën, wees daarom extra voorzichtig. Gebruik van make-up wordt dan ook afgeraden! De huid geneest binnen ongeveer een week. Ga vooral niet geforceerd pulken aan eventuele korstjes, laat je huid uit zichzelf herstellen.

De eerste drie dagen mag het behandelde gedeelte niet nat worden en mag je er niet mee in de zon . Ga in die tijd niet in bad (douchen mag wel) of naar een sauna of zonnebank. Ook sporten wordt de eerste dagen afgeraden. Een deel van het aangebrachte pigment wordt soms weer afgestoten. Daardoor zijn vaak 1 of meer nabehandelingen nodig voor een mooi resultaat.

 

 Wat zijn de mogelijkheden?

 

WENKBRAUWEN

 

Er zijn twee methodes om de wenkbrauwen te verfraaien:

Ombre (schaduw) techniek:
Hierbij wordt de wenkbrauw zacht ingekleurd, zodat er een schaduw effect ontstaat.

Hairstroke-techniek:
Met deze methode teken je de haartjes net als bij een echte wenkbrauw. Zeer geschikt voor mensen die om wat ook voor reden, geen wenkbrauwen meer hebben.

 

FULL-LIPS

 

Bij full lips worden de lippen volledig ingekleurd om mooie volle lippen te creëren.

Dit kan met een opvallende kleur, zodat het net lijkt alsof je lippenstift draagt(voor de glans kan men een lipgloss gebruiken). Maar full lips kan ook worden uitgevoerd met een zachtere kleur voor een natuurlijke uitstraling. Het is vooral geschikt voor mensen, die van zichzelf bleke lippen hebben. Met deze methode kunnen lippen worden gecorrigeerd en verfraaid. Mocht je in het verleden een koortslip hebben gehad, dan wordt PMU op de lippen sterk afgeraden.  

 

 EYE-LINER

 

2 soorten eye-liners heb je:

Infra-lash: is een heel subtiel lijntje tussen de wimperimplant

Big eyeliner: is een echt duidelijk gezette lijn

Een eyeliner versterkt de uitdrukking van de ogen.

Ideaal voor mensen, die moeite hebben om zich op te maken of geen oogmake-up kunnen verdragen.

 

 

Voor wie is Permanente make-up geschikt?

Permanente make-up ziet er ook zonder verdere make-up heel natuurlijk uit en biedt daarom een uitkomst voor hem of haar die:

 

  • Een bril draagt en daardoor problemen met het opmaken heeft
  • Door ziekte of door een andere oorzaak kampt met haarverlies
  • Moeite heeft met bijv. een eyeliner te zetten
  • Een rafelige lip lijn wil veranderen in strakke lipcontour
  • Dunne lippen blijvend breder wil hebben
  • Door overmatige epilatie nauwelijks of geen wenkbrauwen meer heeft
  • Veel aan sport doet

 

Richtlijnen

 

De Voedsel en Warenautoriteit heeft in 2001 onderzoek gedaan naar tatoeage- en pigmentstoffen. Deze bleken vaak schimmels en bacteriën te bevatten. Ook de samenstelling van de kleurstoffen was soms schadelijk voor de gezondheid.

De resultaten hebben geleid tot strengere wetgeving. Sinds april van dit jaar is het Warenwet besluit tatoeage kleurstoffen van kracht, dit geldt ook voor permanente make-up. Het besluit schrijft voor dat salons hygiënisch moeten werken ter voorkoming van wond infecties en bloed overdraagbare ziektes. De kleurstoffen zelf mogen niet besmet zijn met bacteriën of virussen. Verder mogen alleen goedgekeurde pigmenten worden gebruikt. Op www.veiligpmu.nl is te zien welke salons aan deze eisen voldoen.

Kortom, permanente make-up is er voor iedereen die altijd en overal perfect verzorgd voor de dag wil komen.